top of page
סט 1
בסט זה צילמתי את אגם מעשנת כי עישון הוא חלק מעולם של בני הנוער.
את הסט הזה צילמתי בעיר התחתית משום שאני רואה את המקום הזה כמקום מפלט של בני הנוער. לפני הצילמוים ציירתי סקיצות על דף של הפריימים שאני רוצה. בחרתי לרדת לצלם בשעות הצהריים על מנת שיהיה מספיק אור.
המסקנות שהסקתי בעקבות הסט היו שזה רעיון טוב לצייר מראש את הפריימים, לשים לב לחיתוך של התמונה כי יש תמונות שהחיתוך לא מדויק (למשל לא רואים את הסוף של המרפק), להסביר למצלומת על מה הפרוקיט ומה הכיוון שלי ולאחר מספר תמונות לתת לה להציע גם רעיונות לפוזות ותמונות, ככה זה יוצא גם יותר טבעי. לצלם הרבה תמונות והרבה סגנונות על מנת שיהיה לי אפשרות לבחור אחר כך.
סט 2
בסט זה צילמתי את יותם ואילה כזוג כי אחד מהדברים שהשפיעו הכי הרבה על גיל ההתבגרות שלי זה הזוגיות שאני נמצאת בה.
את הסט הזה צילמתי בסטודיו ורציתי שיהה סביבם אור כמעין הילה על מנת להמחיש את הניתוק מהמציאות והסביבה. לקחתי השראה לסט הזה מהציור של rene magritte. שמתי מעליהם בד וחיברתי את שתי חתיכות הבד בשביל ששתי חתיכות הבד יצרו משהו אחד שלם בצורה של לב.
גם לפני הפריים הזה ציירתי סקיצות של הפריים ולאחר שסיימתי לצלם את זה איפשרתי להם להציע רעיונות.
המסקנות שהסקתי בעקבות הסט היו שזה היה טוב שבאתי לפני המצולמים וסידרתי את הסטודיו ושטוב לצלם אנשים עם דינמיקה טובה. לקחתי על עצמי לסטים הבאים לעשות כמה פריימים של לונג שוט על מנת שתהיה לי יותר בחירה.
סט 3
בסט זה צילמתי את ליה ואת התהליך בין ילדות לבגרות. רציתי להעביר את התחושות שלי כנערה שאני מתפתחת מילדה לבוגרת. הגומי בכוס מסמל את הילדותיות אבל ליה נראת בוגרת ושוכבת בפוזות מיניות שמסלות את התבגרותה. לקחתי השראה לתמונה מהתמונה Diane de Beuvau ,1976 של הצלם Robert Mapplethorpe.
בחרתי לצלם את הפריים בסטודיו על מנת שהתמונות יהיו דומות.
לפני הסט עשיתי את כל הדברים שהבנתי שעוזרים לי - ציירתי סקיצות של הפריימים, אירגנתי את הסטודיו לפני והסברתי למצולמת מה הנושא של התמונה.
המסקנות שהסקתי בעקבות הסט היו שהבנתי מה לעשות לפני כל סט ואני מבינה איך לסדר את התאורה. אני מרוצה צאוד מהתוצאה ולא הייתי משנה משהו במה שעשיתי.
סט 4
בסט זה צילמתי את מיה וכמה דברים שמאפיינים בני נוער - בלאגן, אוטו וריכוז בעצמם. כלומר, אחד הדברים שהכי העסיקו אותנו בזמן האחרון היה רישיון, וכעת שלרובנו יש אנחנו חיים באוטו ומבלים בו הרבה מאוד זמן. לרוב בני הנוער מבולגנים, או שהחדר שלהם מבולגן, או האוטו או התיק... ואני מרגישה שלפעמים יש קטעים שאנחנו מתרכזים רק בנראות שלנו וזה הדבר שהי מעסיק אותנו. בחרתי לשלב את שלושת ההרגלים הללו לפריים אחד כי הרגשתי שיש חיבור ברור בין שלושתם.
לפני הצילומים אירגנתי את האביזרים, בחרתי מצולמת ומקום ותכננתי איך ארצה לצלם אותה.
המסקנות שהסקתי בעקבות הסט היו שהקומפוזיציה טובה וגם הסידור של האוטו, אני חושבת שהעברתי את המסר שרציתי. אבל צילמתי בשעה שהייתה שמש חזקה והפריימים יצאו מעט שרופים, הייתי צריכה לסדר אותם בעריכה.
סט 5
בסט זה צילמתי את שילת ואת ההרגל של בנות הנוער להתאפר ולהתייפות.
כל אחת רוצה להרגיש הכי יפה שיש, וכעט שאנחנו בוגרות יותר נפתח בפנינו עולם האיפור. לכן רציתי לצלם נערה מתאפרת בחדר שלה.
צילמתי את שילת בחדר שלה כדי שהתמונה תהיה אותנתטית וששילת תרגיש בנוח להתאפר כמו שהיא תמיד עושה.
לפני הצילומים הסברתי לשילת מה אני רוצה שיהיה המסר של התמונה ונתתי לה יד חופשית, ביקשתי שתתאפר כפי שהיא תמיד עושה ותחשוב שאני לא נמצאת.
המסקנות שהסקתי בעקבות הסט היו שהקומפוזיציה טובה וזה רעיון טוב לתת למצולמת יד חופשית בשביל להראות סיטואציה אמיתית, השעה שצילמתי הייתה טובה ממבחינת אור. יצאו לי כמה תמונות שבעייני חשוכות מידי אבל בעזרת עריכה סידרתי אותן.
סט 6
בסט זה צילמתי את מיקה ובעיה שעולה בעיקר בקרב נערות - דימוי גוף.
אני מרגישה שכחלק במרצון שלנו להיראות הכי טוב שיש אנחנו נורא ביקורתיות כלפי עצמינו. ההתעסקות עם הגוף תופסת חלק גדול מהשגרה ומהחשבה שלנו. אצל כל אחת זה בא לידי ביטוי בצורה אחרת ולכן היה לי מאתגר לחשוב על הקומפוזציה בפריים והאופן בו אצלם כך שאעביר את המסר בצורה ברורה אבל לא אכיל את הצופה בכפית.
בסוף החלטתי לצלם בסטודיו על רקע שחור כי בעיני זה המקום השחור והמדכא במחשבות. צילמתי את מיקה סבוכה בין סרטי מדידה על מנת לדמות חנק ותחושה שהיא לכודה בסרטים מדידה.
רציתי שיהיה מעט אור על מנת שהפריים יהיו חשוך.
המסקנות שהסקתי בעקבות הסט היו שהקומפוזיציה טובה אבל האור היה חלש מידי והתמונות יצאו נורא חשוכות. לא הייתי מרוצה מרוב התמונות בגלל החשיכות שלהן. פעם הבאה אני אנסה כמה עוצמות של תאורה ואחר כך אבחר את הפריים עם התאורה הטובה ביותר.
סט 7
בסט זה צילמתי את גיא, אורי ואופיר משחקים פוקר.
על אף שזה הרגל בעיקר של נערים הוא נפוץ בקרב הרבה בני נוער ולכן החלטתי לצלם אותו.
לפני הצילומים שאלתי אנשים שמחשקים מה הם עושים בזמן המשחק, מה הם לובשים ואיך האווירה ובנוסף הצטרפתי לישיבה של פוקר על מנת להבין טוב יותר איך זה מתנהל.
ראיתי גם תמונות באינטרנט של שחקני פוקר והגעתי למסקה שהם לובשים בגדים פשוטים ולפעמים גם משקפי שמש או כובע. צילמתי כמה פריימים עם כל סוג אקססוריז על מנת שיהיה לי מבחר.
משום שראיתי את הדינמיקה של המשחק ביקשתי מהמצולמים לשחק כפי שהם עושים ולא להתייחס אלי, אני רק סידרתי את המטבעות לפני שהם התחילו לשחק כך שהפריים יראה מלא.
המסקנות שהסקתי בעקבות הסט היו שהקומפוזיציה טובה ורואים שיש בינהם דינמיקה טובה ושהמשחק זורם. בהתחלה חששתי מסידור התאורה כי מעולם לא צילמתי שלושה אנשים ועל מנת שכולם יהיו מוארים בצורה טובה צריך שני פנסים. סידרתי את התאורה לפני שהם באו וגם תוך כדי הצילומים ואני ממש מרוצה מאיך שזה יצא כי כולם מוארים טוב. אני מרוצה גם מהאביזרים שהוספתי כי הם מוסיפים עניין לתמונה. צילמתי הרבה תמונות ואני שמחה כי ככה הייתה לי יותר בחירה.
אני מרוצה מהתוצאה ומההתנהלות שלי ולא הייתי משנה דבר.
סט 8
בסט זה צילמתי את אלה ואת נושא ההתמכרות לטלפונים.
צילמתי אותה מתחת למים עם הטלפון כדי ליצור תמונה צינית והומוריסטית. שלא משנה איפה בני הנוער יהיו הם כנראה יהיו עם הטלפון, גם אם הם מתחת למים.
לפני הצילומים הסברתי לאלה את הרעיון של התמונה, אמרתי לה איך אני רוצה שהיא תהיה ואיפשרתי לה להציע גם רעיונות.
ממש פחדתי לפני הצילומים כי תנאי הצילום היו מאתגרים ולא ראיתי בצורה טובה את אלה ואיך התמונה יוצאת.
המסקנות שהסקתי בעקבות הסט היו שהקומפוזיציה טובה וטוב שהסברתי לפני איך אני רוצה שאלה תהיה כי זה הקל עלי שהיינו מתחת למים.
אני מאוד מרוצה מהתוצאה והתמונות יצאו מקוריות והעבירו את המסר שרציתי.
סט 9
בסט זה צילמתי את רוי והוד ואת המעבר בין הבית ספר והילדות לצבא.
הצבא הפך להיות נושא שיחה מרכזי בקרב בני גילי. זו התחנה הבאה שלנו והיא מלחיצה ומרגשת אותנו. לכן הרגשתי צורך לגעת בנושא המעבר בפרויקט שלי.
רציתי שאחד מהמצולמים יהיה עם מדים והשני בלי והם ישחקו ביחד ברובי צעצוע. השוני בבגדים שלהם אמור לסמל דיאלוג שיש בין חייל לתלמיד כי כמו שכתבתי אנחנו מדברים רבות על הצבא, איך יהיה לנו ואנחנו מדברים גם עם חברים שלנו שכבר בצבא. רובי הצעצוע נועדו להראות שאנחנו וגם החיילים עדין ילדים. בנוסף השימוש ברובים האלה מוסיף הומור לתמונה וכך מוסיף עוד מאפיין של בני נוער - הומור.
בחרתי לצלם דווקא במקום הזה, גדר ההפרדה בין הבית ספר לפנימייה הצבאים בה נמצא טנק, כדי להעצים את הגבול הדק שאנחנו מרגישים בין הבית ספר לצבא. עכשיו אנחנו בבית ספר אבל עוד שניה אנחננו מתגייסים והופכים לחיילים.
הסברתי להם על הפרויקט לפני שצילמתי וביקשתי משניהם לעמוד אחד מול השני כדי שתהיה סימטירה, כיאלו התלמיד מתסכל על עצמו ורואה חייל. אחרי שצילמתי הם ביקשו שאני אצלם אותם במצב לחימה שהם למדו (הם שניהם חניכי הפנימייה הצבאית), זרמתי איתם וככה קיבלתי קומפוזציה נוספת שמוסיפה הומור ועניין לתמונה.
המסקנות שהסקתי בעקבות הסט היו שהקומפוזיציה טובה, התאורה הייתה טובה.
הייתי משנה את זמן הצילום למועד (צילמתי בזמן חזרות לטקס) אחר כדי שהאביזרים ברקע לא יפריעו. אבל אני חושבת שהם לא הורסים את התמונה, הם מחזקים את התחושה שהסטואציה היא לא שגרתית ובכך הופכים את התמונה למצחיקה יותר.
סט 10
בסט זה צילמתי את נויה ויובל בהקשר של הפרעות אכילה.
כמו שכתבתי קודם, נערות בגיל ההתבגרות עבוקות הרבה במראה החיצוני שלהן ודימוי גוף, אחד התחומים שזה משפיע עליהם זה האוכל. אצל כל בת זה מתבטא באופן אחר ואני רציתי לצלם סיטואציה של בנות אוכלות בה רואים באופן מובהק את עניין הפרעות אכילה והתייחסות יתר לאוכל.
אני צילמתי כבר טסט של הפריים אבל לא הייתי מרוצה מהתוצאה ולכן החלטתי לצלם מחדש לפי המסקנות החדשות שהסקתי.
אני הסברתי להם לפני על הרעיון של הפרויקט ומה המסר של התמונה.
אחת אוכלת אורחה מושחטת של מקדולנס (ג׳אנק פוד) והשנייה מסתכלת עליה ואוכלת תפוח. הפער בינהן נועד בשביל להדגיש את המסר שמדובר בהפרעות אכילה, והשוני בין סוגי האוכל (אוכל משמין מול אוכל מרזה) מראה שיש ספקטור רחב של הפרעות אכילה ולכל אחת יש יחסים שונים עם אוכל.
המסקנות שהסקתי בעקבות הסט היו שהקומפוזיציה טובה, התאורה הייתה טובה והמצולמות היו לבושות בצבעים מתאימים לפריים.
זה היה טוב שהבאתי שני סוגים של תפוחים והחלפתי בינהן תפקידים כי יש לי יותר מבחר לבחור ממנו.
bottom of page